Пет начина за увеличаване на концентрацията

Пет начина за увеличаване на концентрацията

В възрастта на претоварването на информацията, когато да можете да се съсредоточите и да поддържате вниманието си върху задачата, която може да бъде борба. Съставихме някои техники за увеличаване на концентрацията и разсейване, за да уволните способността ви да се концентрирате.

В среден ден американците са бомбардирани с приблизително 34 гигабайта информация и 100 500 думи. Междувременно офис работниците се прекъсват на всеки 11 минути, докато са отнели средно 25 минути, за да се върнат към задачата, върху която са работили преди прекъсването. Следователно не е изненада, че способността ни да се съсредоточим е изсъхване поради тези безкрайни разсейвания.

Поддържането на внимание ни позволява да изградим вътрешния си свят по такъв начин, че мислите, мотивациите и емоциите са най -много От значение за нашите цели ще има приоритет в мозъка ни.

Способността за поддържане на вниманието започва в ранна възраст и допринася за успеха през целия живот на хората. Няколко фактора по време на детството и юношеството могат да подобрят или нарушат развитието на умения, които ви позволяват да се съсредоточите за продължителни периоди.

Бебетата търсят към родителите си за насоки къде да фокусират вниманието си, докато предучилищните деца, които могат да се концентрират и да се концентрират и да се концентрират и да се концентрират и Напред на дадена задача е с 50 процента по -голяма вероятност да завършите колежа.

Изследванията показват, че предучилищните деца и детските градини, които са далечни, често им е трудно да обръщат внимание, което би могло да увеличи риска да се изплъзне в училище.

При подрастващите се счита, че пиенето на алкохол прекъсва нормалния растеж на мозъка в фронталните мозъчни области, които са свързани с мисли на високо ниво, включително организация и планиране. Следователно тежката употреба на алкохол може да повлияе на способността на тийнейджъра да се представя в училище и спорт и тези ефекти могат да бъдат дълготрайни.

Независимо от възпитанието или социалните разсейвания, базирани на работа, има някои стъпки, които можете да можете Вземете, за да впрегнете мозъка си в най -добрия случай и насочете фокуса си към изпълнение на задачите. Ето медицински новини Днешните тактики, които ще ви помогнат да подобрите концентрацията си бързо и ефективно.

1. Вземете редовно „зелено време“

Доза природа може да бъде точно това, което лекарят подредени, когато се опитвате да подобрите обхвата на вниманието си и способността си да се концентрирате.

Изследванията предполагат, че излагането на естествена среда, включително зелените пространства, може да се окаже полезно за развитието на мозъка на децата.

В проучване , деца на възраст от 4–5 до 7 години с повече зелено пространство мнение за идеалика около домовете си се оцениха по -добре в тестовете за внимание. Тези резултати подчертават значението на разширяването на зелените райони в градовете в подкрепа на здравето и развитието на мозъка на децата.

Повишената концентрация от зелено излагане не спира през детството. Изследванията показват, че погледът към зеленината също може да повиши значително нивата на концентрация и производителността в колежа и на работното място.

Студентите бяха помолени да изпълняват светска задача и дават 40-секундна почивка по средата, за да видят или гола Бетонен покрив или цъфтящ ливаден зелен покрив. Хората, които погледнаха към сцената на поляната, направиха значително по -малко грешки и проявиха превъзходни нива на концентрация върху останалата половина от задачата, отколкото тези, които наблюдават бетонната сцена.

Друго проучване показа, че обогатяването на гол офис с растения увеличава The Производителност на работниците с 15 процента. Наличието на зеленина повишава удовлетвореността на работното място, възприемането на качеството на въздуха и отчетените нива на концентрация.

Анализът на изследователя подробно описва, че растенията могат да бъдат от полза, тъй като зеленият офис насърчава ангажираността на служителите, като ги прави по -когнитивно, емоционално, тъй като зеленият офис насърчава работната ангажираност на служителите, като ги прави по -когнитивно, емоционално, тъй като зеленият офис насърчава работата на служителите, като ги прави по -когнитивно, емоционално, тъй като зеленият офис насърчава работата и физически участващи в работата си.

Може да нямате лукса на градина на покрива или офис, натоварен с растения, но прекарването на време извън някъде зелено или ядене на обяда си в парка всеки ден, можеше да може Направете значителна промяна в концентрацията си.

2. Направете почивка

Ако имате достатъчно късмет, за да имате висок капацитет на паметта, тогава не трябва да имате проблем с пренебрегването на разсейването и да останете съсредоточени по задачи. Но за останалите от нас, настройването на разсейването на фона може да бъде предизвикателство.

Доказателствата предполагат, че почивката от следващите разсейвания може да подобри способността ви да се концентрирате.

имейл

Контрол на времената, в които влизате в имейл-работа или лични-и пакетни съобщения, наред с други стратегии, биха могли да помогнат за повишаване на производителността на работното място.

Проучване установи, че хората, които четат Имейлите през целия ден превключваха екрана два пъти по -често и бяха в продължаващо състояние с висока сигнал с постоянен сърдечен ритъм. Когато имейлът беше отстранен от тези хора в продължение на 5 дни, сърдечната им честота се върна към естествен, променлив.

Авторите стигат до заключението, че приемането на ваканция по имейл значително намалява стреса и подобрява концентрацията и фокуса.

Известия за мобилен телефон

Независимо дали сте сигнализирани за текст или входящо повикване чрез аларма, вибрация или моден мелодия, известието на мобилен телефон може да ви разсейва достатъчно, за да наруши способността ви да се концентрирате върху задача.

Всъщност разсейването, причинено от уведомление, е също толкова прехвърлящо, колкото използването на вашия мобилен телефон за осъществяване на обаждания или изпращане на текстово съобщение, според изследването. Екип откри, че докато известията са с кратки продължителност, те са склонни да задействат мисли за задачи или ума, които да навредят на изпълнението на задачите.

Екипът обясни, че изпълнението на задачата предприема хит, защото хората имат ограничен капацитет за Внимание, което трябва да бъде разделено между задачите. Изследователите също така подчертаха, че самото наясно с пропуснат текст или обаждане може да има същия ефект.

Ако трябва да останете на път и да се съсредоточите, може да си струва да изключите мобилния си телефон, да го настроите За да мълчи или да го поставите някъде, че не можете да го видите.

Социалните медии

Любопитството на проверката на личните акаунти в социалните медии често може да бъде преобладаващо, но изследванията показват, че има отрицателни Последствия при използване на социални медии по време на работно време.

приблизително 2,8 милиарда души по света използват социални медии, а много от тях използват социални медии с лична цел, докато работят. Използването на социални медии по време на работното време е разкрито, че има неблагоприятен ефект върху самоотчетеното работно представяне и концентрация и благосъстоянието на организацията.

Борба с желанието да използвате социалните медии, докато трябва да ви трябва да Концентрирането може да помогне за подобряване на вашата производителност и концентрация.

Работни почивки

Други изследвания показват как да се предприемат най -добрия тип почивка, за да засилят енергията, мотивацията и концентрацията. Изследователите препоръчват да се вземат:

  • почивка в средата на сутринта, за да попълните концентрацията
  • По-добри почивки, като правите нещо, което ви харесва, което трябва да направи вашата почивка по-спокойна, да осигури по-добро възстановяване и Помогнете ви да се върнете към работещите фокусирани
  • Чести кратки почивки, за да улесните възстановяването

Правенето на почивки по -рано през деня и извършването на предпочитани дейности води до по -добро здраве, удовлетвореност от работата, и възраждане на енергия, мотивация и концентрация. Работниците също изпитваха по -малко главоболия, остриета на очите и долната част на гърба след почивката си.

3. Преосмислете средата си

Нашата среда играе значителна роля за това колко добре сме да се концентрираме. Известно е, че като разрушавате дома си или подреждате бюрото си, умът ви също се чувства по -подреден, свободен и способен да мисли по -ясно.

Можете да направите промени в средата си, така че да е благоприятно за поддържането на поддържането Концентрация.

Проектирайте собственото си работно пространство. Независимо дали имате пълен контрол върху дизайна на работното си пространство или можете да разкрасите бюрото си само с няколко лични предмета, контролът върху нашата работна среда може да помогне за подобряване на производителността.

Проучване сравнява хората, които са завършили a Поредица от задачи в голо и функционално офис пространство, офис, декориран с растения и снимки, и офис, в който индивидът проектира пространството.

Хората, които са били в пространство с растения и снимки, са 17 процента. По -продуктивни от тези в офиса на голи, докато тези, които са проектирали собствените си пространства, са 32 процента по -продуктивни от работниците на функционално бюро.

Слушайте класическата музика на барока. В проучване на трудовия живот на рентгенолога беше установено, че слушането на барокова класическа музика подобрява настроението и удовлетвореността от работата и потенциално подобрената диагностична ефективност, точност и производителност.

Играйте естествени звуци. Ако бароковата музика не е вашето нещо, пускането на естествени звуци също може да се възползва от концентрацията. Изследователите разкриха, че играта на звуци от природата в офиса, като течаща вода, може да подобри познавателните способности и да оптимизира способността за концентриране.

Ароматът на вдишването на розмарин. Изследванията предполагат, че излагането на аромат на розмарин може да подобри скоростта и точността на когнитивните показатели.

4. Опитайте тренировки за мозъка

упражнения за решаване на проблеми, методи за обучение на мозъка и дори видеоигри биха могли да Всички имат положителен, отрицателен ефект или изобщо няма ефект върху концентрацията, в зависимост от това кое проучване четете.

Последните изследвания показват, че хората, които често правят пъзели на думи, като кръстословици, имат по -добра мозъчна функция По -късно в живота.

Изследователите откриват директни връзки между това колко често Pople използват пъзели с думи и скоростта и точността на изпълнението на задачите, оценяващи разсъжденията, паметта и вниманието.

Проучването подчертава, че е подчертано че има значение какъв тип тренировки по мозъка правите, за да подобрите паметта и вниманието. Изследователите сравниха два метода за обучение на мозъка, наречени „двоен N-back“ и „сложен педя“.

участници, които практикуват двоен N-back, демонстрираха 30-процентово подобрение в работната си памет-почти удвояват печалбите, направени от постигнатите от постигнатите от постигнатите печалби Сложната група SPAN.

dual n-back е тест за последователност на паметта, при който хората трябва да помнят последователност от слухови и зрителни стимули, които се актуализират непрекъснато.

Играят видеоигри е бил показано, че причинява промени в много региони на мозъка. Изследователите откриха, че видеоиграта използват промени в мозъчните региони, които са отговорни за визуално пространствените умения и внимание и ги накараха да работят по-ефективно.

5. Подобрете благосъстоянието си

физическа активност, диетична диета, диетична диета Изборът и теглото са всички фактори, които могат да допринесат за това колко добре функционирате и нивата на концентрацията ви. Например, ако прескочите закуската, е малко вероятно до обяд да можете да изпълнявате задачи по най-добрия начин поради гладни мъки.

Гледайки се за благосъстоянието си, останете активни и Храненето на концентрация на храни могат да помогнат за подобряване на концентрацията.

Концентрационни храни

За да увеличите способността си да се концентрирате, може да искате да добавите малко орехи, авокадо и шоколад към Вашият диетичен репертоар.

орехите могат да подобрят ефективността на тестовете за когнитивна функция, включително тези, които оценяват скоростта на обработката на информацията, паметта и концентрацията.

авокадо. Консумирането на едно авокадо всеки ден може да помогне за подобряване на когнитивната функция поради повишаване на нивата на лутеина в очите и мозъка. Изследователите разкриха, че яденето на авокадо ежедневно подобрява мерките на когнитивните умения, включително скоростта на обработката, паметта и вниманието.

Шоколадът – или по -специално какаовото боб – е богат на флаваноли, които са съединения, които имат невропротективни ефекти. Какаовите флаваноли могат да помогнат за подобряване на скоростта на когнитивната обработка, работната памет и вниманието при поглъщане между 5 дни и 3 месеца.

Упражнение за концентрация

изследвания разкриват, че хората, които практикуват спорт може да се представи по -добре на когнитивните задачи, отколкото тези с лошо физическо здраве. В сравнение с група, която води по -заседнал начин на живот, групата, която беше в добро физическо състояние, се представи по -добре при тестване на задачи, поддържащо внимание.

Проучване на възрастни възрастни също уточнява, че упражненията подобряват мозъчната функция. Всички участници, които се упражняват за между 75 минути и 225 минути седмично, показаха повишени нива на внимание и повишена способност за фокусиране.

йога може значително да подобри енергийните нива и мозъчната функция. Разследващите установяват, че практикуването на Хатха йога и медитацията на вниманието в продължение на 25 минути на ден засилват регионите на мозъка, свързани с поведението, насочено към целта, и позволяват на участниците да се съсредоточат по-лесно.

Проверете теглото си

Изследванията разкриват връзка между загубата на тегло и подобрената памет и концентрацията.

Изследователите казват, че фактори като високо кръвно налягане, сънна апнея и диабет тип 2, които често са резултат от затлъстяване, могат да нарушат мозъка. Те предлагат

Contents