alimente de mâncat și de evitat atunci când Hungover

alimente de mâncat și de evitat atunci când Hungover

O mahmureală este un grup de simptome care apar în mod obișnuit în urma consumului excesiv de alcool.

Simptomele unei mahmureală variază de la o persoană la alta la alta . Cu toate acestea, majoritatea oamenilor experimentează dureri de cap, oboseală și iritabilitate. Greața și setea excesivă sunt, de asemenea, frecvente. Severitatea acestor simptome se corelează, de obicei, cu cantitatea de alcool pe care o persoană consumată.

Multe persoane susțin că anumite alimente și băuturi pot vindeca o mahmureală. Deși nu există o „vindecare” reală pentru o mahmureală, cercetările indică faptul că anumite alimente pot ajuta la ameliorarea simptomelor de mahmureală.

Acest articol prezintă cele mai bune alimente pentru a mânca în timpul unei mahmureații. De asemenea, eliminăm câteva mituri obișnuite despre curele de mahmureală și oferim sfaturi despre cum să preveniți cel mai bine o mahmureală.

cele mai bune alimente și băuturi pentru o mahmureală

ouă

ouă sunt o sursă bună de nutrienți și conțin proteine ​​simple care sunt deosebit de blânde pe stomac.

Acest lucru poate fi deosebit de important în dimineața unei mahmureală, când o persoană poate experimenta greață și supărare digestivă.

oamenii ar trebui să evite să mănânce ouă cu alimente uleioase, cum ar fi unt, ulei sau carne grasă. Uleiurile pot supăra în continuare un stomac sensibil.

banane

bananele conțin o cantitate bună de potasiu. Mâncarea unei banane va ajuta la refacerea nivelului de potasiu al corpului după o noapte de băutură grea.

bananele conțin și fibre și zahăr. Fibra promovează digestia și pot atenua simptomele digestive; Zahărul oferă energia pe care o persoană trebuie să o înceapă ziua.

Avocado

Avocado sunt o altă sursă excelentă de potasiu și calorii pentru oricine are nevoie de un impuls dimineața. Cu toate acestea, unii oameni pot constata că grăsimea din avocado își irită sistemul digestiv.

Oats

Mulți oameni consideră că ovăzul este mâncarea perfectă de mahmureală. Acest lucru se datorează faptului că ovăzul conțin mulți dintre nutrienții pe care alcoolul se epuizează din corp.

ca notă de baza de date națională de nutrienți USDA, ovăzul conține nutrienți și minerale precum:

 • Iron
 • B-vitamine, cum ar fi niacină și folat

Ovăzul conțin, de asemenea, fibre antiinflamatoare utile numite beta-glucani. Alimentele care au proprietăți antiinflamatorii ar putea ajuta la reducerea inflamației asociate cu o mahmureală.

Adăugarea bananelor, datelor sau mierii la terci vor oferi energie suplimentară pentru ziua următoare.

Verdele întunecate, cu frunze

verdeață întunecată, cu frunze, sunt printre unele dintre cele mai hrănitoare alimente disponibile. Conțin o varietate de nutrienți, aminoacizi și minerale. Acestea ajută organismul să se recupereze de la efectele alcoolului.

verdeața întunecată, cu frunze, tind să fie, de asemenea, o bună sursă de fibre. Fibra poate ajuta cu unele dintre problemele digestive, cum ar fi diareea sau constipația, pe care o poate provoca băutura grea.

Adăugarea spanacului la o omletă este o modalitate rapidă și simplă de a mânca verzi în dimineața unei mahmureală.

carbohidrații sănătoși

Gustările de carbohidrați sunt de obicei ușor de digerat și să ofere corpului o sursă rapidă de energie. Acest lucru este deosebit de util în timpul unei mahmureați, atunci când o persoană se poate simți plină de oboseală și obosită.

Unii carbohidrați simpli, cum ar fi pâine prăjită, baghete sau biscuiti simple, oferă energie în timp ce este blând pe stomac.

Cu toate acestea, oamenii ar trebui să produsrecenzie.top fie atenți să evite alimentele de carbohidrați prea sărați sau uleioși, cum ar fi chipsurile. Acestea pot supăra un tract digestiv sensibil.

apă

alcoolul acționează ca un diuretic, ceea ce înseamnă că face ca o persoană să urineze mai mult. Această exces de urinare poate duce cu ușurință la o deshidratare minoră.

deshidratarea poate provoca simptome neplăcute de mahmureală, cum ar fi o durere de cap și sete excesivă. A rămâne hidratat este una dintre cele mai bune metode de a preveni și ameliora o mahmureală.

Apa spumantă

Un studiu din 2016 a investigat dacă consumul anumitor băuturi nealcoolice alături de alcool ar spori metabolismul alcoolului la șoareci . Apa de sodă a fost una dintre băuturile care au sporit metabolismul alcoolului și a ajutat la prevenirea leziunilor hepatice induse de alcool.

Apa de sodă ajută ficatul să descompună produsele secundare de alcool din corp. În mod obișnuit, aceste produse secundare duc la simptome de mahmureală.

Apa spumantă naturală conține, de asemenea, sodiu și alte minerale. Acestea ajută la refacerea nivelurilor de electroliți în urma deshidratării.

ceai verde

Dacă o persoană are un stomac supărat a doua zi după băut, poate dori să evite ceașca de cafea de dimineață. Băuturile foarte caffeinate pot agrava și mai mult un stomac supărat. Ceaiul verde poate fi o alternativă mult mai bună.

ceaiul verde a fost una dintre băuturile nealcoolice care au sporit metabolismul alcoolului în studiul din 2016, de mai sus. Ca și apa de sodă, a contribuit, de asemenea, la prevenirea deteriorării hepatice induse de alcool.

sucuri de fructe sau plante

Sucuri de fructe și legume proaspete nu numai că conțin apă, dar conțin și niveluri ridicate de niveluri ridicate de Nutrienți, antioxidanți și electroliți. Acestea pot fi deosebit de utile pentru organism, deoarece se recuperează dintr -o noapte de băut.

Un studiu din 2016 a investigat efectele diferitelor fructe asupra metabolismului alcoolului la șoareci. Șoareci care au consumat lămâie, fructe de stea sau suc de pere, în timp ce puternic intoxicate pe alcool au arătat concentrații reduse de alcool în sânge.

Cercetătorii au sugerat că aceste fructe ar putea ajuta la prevenirea atârnourilor și a altor efecte secundare ale consumului excesiv de alcool .

Un studiu din 2018 a constatat că un amestec specific de suc de fructe și legume a redus unele simptome de mahmureală la adulți sănătoși. Amestecul de suc a constat în:

 • suc de pere
 • Sucul de struguri verzi
 • suc de ashitaba, care este o plantă din familia morcovului

Un grup de participanți a băut amestecul de suc cu 30 de minute înainte de a consuma alcool, în timp ce un grup de control a băut apă. Participanții care au băut amestecul de suc au mai puțin șanse să experimenteze o durere de cap și setea. De asemenea, au arătat niveluri semnificativ mai scăzute de alcool din sânge în comparație cu grupul de control.

Nu este clar dacă aceste fructe sunt benefice în dimineața după un atac greu de băut. Cu toate acestea, apa, zahărul și mineralele din fructe vor ajuta la ameliorarea deshidratării.

Băuturi electrolitice

În timpul unei mahmureații, mulți oameni apelează la băuturi de rehidratare, cum ar fi pedialitul. Acestea sunt bogate în electroliți.

Pentru comoditate, unii oameni apelează la băuturi electrolitice și băuturi sportive, cum ar fi Gatorade și Powerade. Ca și pedialitul, acestea conțin electroliți esențiali, cum ar fi sodiu și potasiu. Cu toate acestea, majoritatea băuturilor sportive vor conține, de asemenea, un ajutor mare de zahăr și calorii.

Ca o alternativă mai sănătoasă, oamenii pot încerca apă naturală de nucă de cocos. Un studiu din 2012 a descoperit că apa de nucă de cocos și băuturile sportive au fost la fel de eficiente în tratarea deshidratării.

Ce să evitați

Există câteva mituri care înconjoară alcoolul și atârnarea. Nu numai că următoarele afirmații sunt puțin probabil să vindece o mahmureală, dar pot chiar să înrăutățească mahmureala. Prin urmare, oamenii ar trebui să evite următoarele:

bea mai mult alcool dimineața

Unii oameni sugerează că cea mai bună cură de mahmureală este să bei mai mult alcool la trezire. Această teorie are probabil baza sa în faptul că simptomele de mahmureală tind să apară pe măsură ce nivelul de alcool din sânge devin foarte scăzute.

În timp ce bea mai mult alcool ar putea oferi o ușurare temporară a mahmureală, făcând acest lucru doar întârzierea mahmureală. Odată ce organismul procesează băutura alcoolică, persoana va reveni probabil la vânătoare.

consumul de alimente grase

Mâncarea alimentelor grase poate ajuta la încetinirea absorbției de alcool în sânge. Cu toate acestea, această metodă este utilă numai dacă o persoană mănâncă alimentele grase înainte de a bea alcool.

consumul de alimente grase în dimineața după ce ar putea supăra sistemul digestiv sensibil, înrăutățirea mahmureala.

Sfaturi de prevenire

În timp ce unele alimente pot ajuta la vindecarea unei mahmureați, este probabil cel mai bine să preveniți o mahmureală în primul rând. Iată câteva sfaturi de prevenire a mahmureală:

 • Rămâi hidratat: Un ghid bun este să bei un pahar de apă pentru fiecare băutură alcoolică în timpul nopții.
 • Mănâncă înainte de a bea: mâncarea Alimentele mai grele înainte de băut pot încetini absorbția alcoolului în organism. Acest lucru poate reduce efectele unei mahmureale a doua zi.
 • Somnul: Efectele unei mahmureați pot fi mai grave dacă persoana nu are suficient somn. Oamenii ar trebui să urmărească să doarmă o noapte completă după băut.

Rezumatul

Mai multe alimente și băuturi pot ajuta la ameliorarea unei mahmureri. Cele mai bune opțiuni sunt cele care rehidratează corpul, reumple electroliții pierduți și oferă energie în timp ce sunt blânde în digestie.

Alte metode preventive includ mâncarea înainte de a bea alcool și a bea multă apă alături de băuturi alcoolice.

 • alcool / dependență / droguri ilegale
 • Nutriție / Dietă
 • Tulburări de somn / somn / insomnie

Știri medicale de astăzi au o aprovizionare strictă Orientări și atrage doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .